Ana içeriğe atla

En İyi 14 Render Programı

Konuyu okumaya başlamadan önce BURAYA TIKLAYARAK orjinaline göz atın. Video tasarımcı kişilerin veya video düzenleme yapmak isteyen kişiler için program seçimi çok önemlidir. Video animasyon için ilk yapılması gereken iş programın seçimi işlemidir. En iyi render programları konusunu derleyerek, aklında soru işaretleri bulunan kişilerin soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Program listesi sayfanın sonunda yer almaktadır fakat 5 bölümden oluşan bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Video işine başlayacaksanız veya zaten yapıyorsanız, 5 dakikanızı okumaya ayırmanız hayati önem arz etmektedir. Amacınıza en iyi hizmet edecek programı seçmek, video oluşturmanın %50'si demektir. En iyi render programları nı kendinize göre seçmeniz gerekir. 1. Render Nedir? Render, bilgisayar ortamında çizilmiş ve tasarlanmış olguları işleyip video veya resme dönüştürmektir. Tasarım başlı başlı bir iş olduğu için, genellikle tasarım aşamalarında ince render ayarlamaları yapılmaz. Hem tasarım yapıp he

Swf Nedir? Nasıl Yapılır? Swf Açılımı Nedir?

Small Web Format kelimelerinin baş harflerinden oluşan animasyon, video, flash dosya türüne kısaca SWF diyoruz. Aslında SWF sadece uzantısıdır. Uzantısından dolayı toplumda adı böyle kaldı. Normalde küçük web formatı olmalıydı. Png resimler, gif hareketli resimler gibi bir olgu oluştu.

Swf Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Animasyon video tarzı, web siteler için küçük boyutlarda hazırlanan mini flashlara biz kısaca swf diyoruz. Bu uzantı projenin tamamlanmış halidir. Yani belirtilen uzantıda dosya oluşturulma işlemi tamamlanmışsa çıkış alınır ve web sitesine koyulur. Projenin asıl dosyaları ile .fla dosya uzantılarında saklıdır. Bu dosyalar bütün item(değer, buton, geçiş, efekt vs.) değerlerini kayıt altına alır. Şöyle düşünelim. Photoshop dosyalarının uzantısı .psd‘dir. PSD dosyalarını photoshop programı ile açarsanız düzenlemeler yapabilirsiniz. Çünkü detaylar bu formatta saklanıyor. PNG, JPG, GIF dosyalarının düzenlemek istediğiniz zaman yazının üstüne tıklayıp değiştiremezsiniz. Çünkü bu formatlarda itemler saklanmaz. Bu olay da tam benzeridir. Swf üzerinde düzenleme yapamazsınız fakat FLA üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Nasıl hazırlanır konusuna gelince, bunun için bir çok program mevcut. Amatör anlamda decompiler, sothink gibi programlar mevcut. Profesyonel anlamda ise Adobe Flashprogramını öneririz. Adobe After Effects programı da bunu gerçekleştirebiliyor fakat fla dosyasını vermiyor. After’ı da kullanabilirsiniz. Bu sizin düşünce gücünüze bağlı bir şey. Biz after effects kullanıyoruz. Gayette memnunuz. Hangi programı kullanacağınıza karar verdikten sonra google üzerinden programın ders videolarını izleyip oluşturmaya çalışmanız gerekiyor. Birden öğrenilebilecek bir şey değil. Çünkü ilk başladığınız zamanlarda kafanız karışabilir. Yapa yapa öğrenilecek bir şey. Genelde bu çalışmalar için önceden materyaller hazırlanır. Resimler, sloganlar vb. Materyaller hazırlandıktan sonra programa Import(içeri almak) etmeniz gerekir. Daha sonra bunları kullanabilirsiniz. Tamamladığınızda ise Export To SWF(SWF olarak çıkart) şeklinde birleştirme işlemi yapabilirsiniz.

Neden SWF?

Bu akım neden doğdu? Nasıl doğdu? Böyle bir şeye ihtiyacımız var mı? gibi sorular gelebilir. Onları açıklayalım. Şöyle düşünelim. Elimizde bir gif resmi var. Bu gif resmine fonksiyonlar veriyoruz, hareketlendiriyoruz fakat resme hiç bir kod ekleyebiliyor muyuz? Hayır ekleyemiyoruz. SWF’de ise bunu yapabiliyoruz. Yani video görüntüsüne kodlama yapabiliyoruz. Sadece belirli bir yere tıklandığında başka bir siteye, belirli bir yere tıklandığında farklı bir siteye gönderebiliyoruz mesela. Veya çok değişik şeyler de yapabiliyoruz. Hatta bazı siteler sadece flash dosyalarından oluşur. Siz bir butona tıklarsınız, her şey döner efektler ile birlikte ekrana gelir. İşte bu flash dosyaların bir sonucudur. Oluşturulması ise fla ve swf’den geçiyor. Butonlar koyabiliyoruz, resim içine buton gibi düşünün.
Bir diğer güzel yönü ise, örneğin jpeg bir banner yaptık. Banner’ın üstüne geldiğimiz zaman sağ veya sol alt tarafta tıkladığımız zaman hangi siteye gideceğimiz beliriyor. Daha tıklamadan hangi siteye gireceğimizi biliyoruz ve buna göre tercihler yapabiliyoruz. Swf’ye link verme olayında ise, üstüne geldiğimiz zaman sadece mouse belirteci el işareti oluyor fakat hangi siteye gideceğimizi tıklamadan bilemiyoruz. Çünkü aslında o kod videonun içinde. Yüklenen sayfada değil. Bir diğer güzelliği ise çalınamıyor olması. Bu tür dosyalar indirilemiyor. Tabi bazı programlar indirebiliyor fakat normal şartlarda indirmeniz mümkün değil. Tarayıcınıza bir eklenti veya bilgisayarınıza bir program kurmanız gerekiyor. Sağ tıkladığınızda ise karşınıza video türünün basit düzenleme işlemleri geliyor. Bir flash’a sağ tıkladınız diyelim. Kaydetmek istiyorsunuz fakat kaydet butonu diye bir şey yok.
Diğer dosya türleri ise kayıt edilebiliyor. Sağ tıkla, farklı kaydet dediğiniz zaman bütün resimleri alabiliyorsunuz. Bir diğer güzel özelliği ise düşük boyutlarda olması. Tabi bir web sitesi için 700 x 500 gibi bir banner olamayacağı için genelde boyutlar küçüktür. 720 x 90 , 500 x 50 vs. gibi kendiniz belirliyorsunuz bunu. Boyutlar küçük olduğundan dolayı haliyle dosya boyutu da küçük oluyor. 40 MB’lik bir videoyu swf’ye de dönüştürebilirsiniz. Çözünürlük bayağı düşer fakat dosya boyutu da 2-3 MB’a kadar düşebilir.

Html Sayfaya Swf Ekleme Kodu

Swf Nedir? Nasıl Hazırlanır? konusundan sonra bir html sayfaya swf nasıl eklenir sorusunu cevaplayacağız. Dosyanızı ftp adresinize attıktan sonra, görüntülenmesini istediğiniz bölüme aşağıdaki kodu ekliyorsunuz.

http://dosya-yeri

 Bu kod yardımı ile istediğiniz bölümde görüntüleyebilirsiniz. Tabi buna css dosyalarınız üzerinden, div’ler class’lar atayabilirsiniz. Böylelikle tam istediğiniz yerde, istediğiniz gibi görüntüler verebilirsiniz.

SWF’ye Link Vermek

Eğer ki link vermek istiyorsanız boşuna html kodları ile uğraşmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü html kodları ile link verilmiyor. Elinizde fla dosyası varsa zaten Adobe Flash programı ile elementlere link verebilirsiniz fakat elinizde fla dosyası yoksa size en kolay çözümü söyleyelim.
Swf dosyanızı adobe flash programı ile açıyorsunuz. Yeni bir layer oluşturuyorsunuz. Bu layer’a “link” adını veriyorsunuz veya başka bir isim de verebilirsiniz fark etmez. Daha sonra bu layer’a bir buton ekliyorsunuz. Buton’a sağ tıklayıp Symbol ayarlarına giriyorsunuz. Değerini “Button” yapıp adını da “bttn” olarak değiştiriyorsunuz. Buton’a tıkladığınız zaman Properties penceresinde Color(Renk) bölümü açılacak. Buradan “Alpha” seçeneğini seçiyorsunuz ve butona şeffaflık veriyorsunuz. Şeffaf yüzdesini ise %100 yaptığınız zaman aslında buton hiç görünmüyor. Yine sağ tıklayıp Action Script 2 , Action Script 3 ikisinden bir tanesi üzerinden kod eklemeye giriyorsunuz. Aşağıda verdiğim kodu ekliyorsunuz.

on (release) {
getURL ("https://tanitimvideo.wordpress.com/" , "_blank")
}
Problem yaşayan arkadaş olursa şayet, konu altında sorunu belirtirse birlikte çözmeye çalışırız.
Burada “https://tanitimvideo.wordpress.com/” flasha tıkladığınız zaman gideceğiniz adres, “_blank” ise tıklandığı zaman siteye yeni sekmede girileceğinin simgesidir. Tıklandığı zaman bulunduğunuz siteden çıkıp, o siteye girmek istiyorsanız “_blank” yerine “_self” kullanmanız gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Video Editleme

https://www.tanitimvideo.net/video-editleme/ Bütün  video editleme  işlerinizi yapıyoruz. Editleme yapmak istediğiniz videoyu bize gönderin veya sıfırdan bir video edit oluşturmak için bizimle iletişime geçin. Varolan bir  video üzerinde editleme işlemi  gerçekleştirilecekse aşağıda bulunan fiyatlar değişebilir. Aşağıda bulunan iletişim formundan detayları bize aktarın ve videonun web adresini(linkini) gönderin. Detayları inceleyeceğiz ve size geri dönüş yapacağız. Örnek  video editleri  için iletişim formunun alt kısmına bakabilirsiniz. Video Editleme İletişim Formu İletişime geçmek için buraya dokunun. Video Editleme Örnekleri Bunlar sadece örnektir. Dileğidiniz şekilde video edit veya montaj işlemleri yapabiliriz. İlk videoda sol tarafta montaj yapılmamış görüntü, sağ tarafta ise editleme işleminden sonraki görüntü bulunmaktadır. Video Editleme Fiyatları Video editleme fiyatları değişebilir. Buradaki fiyatlar temsili olabilmektedir. Fiyatları görmek için

Kişi Tanıtım Videosu

Kişi Tanıtım Videosu Özel bir kişinin biyografisi, siyasi parti milletvekili ve belediye başkan adaylarının tanıtımı, iş adamları tanıtımları veya sizin hayatınızı anlatan animasyon videolar hazırlatmak istiyorsanız bu sayfadan detaylı bilgiler alabilirsiniz. Öncelikle istediğiniz her şekilde animasyon videolar hazırlayabileceğimizi belirtmek isteriz. Siz istediğiniz şekli bize tarif ettikten sonra,  bütçenizi öğrenmemiz gerekmektedir . Bütçenize uygun olarak projeler gösterebilir veya sıfırdan proje oluşturabiliriz. Herhangi bir kişinin tanıtımını  yaptırmaya karar verdikten sonra neler yapmanız gerekiyor? Bu adımlardan bahsedelim. Kişi Tanıtımı Örnek Videoları Bir çok kişi tanıtım video örneklerimiz mevcut fakat biz sadece burada sınırlı sayıda örnekler gösterebiliriz. Sadece ön fikir olsun diye bunları sizlere sunuyoruz. Dilerseniz çok daha fazla sayıda örnekler gösterebiliriz. Örnek videoları izledikten sonra yaptırmaya kesin karar verdiyseniz  İletişim Sayfamızdan