Ana içeriğe atla

En İyi 14 Render Programı

Konuyu okumaya başlamadan önce BURAYA TIKLAYARAK orjinaline göz atın. Video tasarımcı kişilerin veya video düzenleme yapmak isteyen kişiler için program seçimi çok önemlidir. Video animasyon için ilk yapılması gereken iş programın seçimi işlemidir. En iyi render programları konusunu derleyerek, aklında soru işaretleri bulunan kişilerin soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Program listesi sayfanın sonunda yer almaktadır fakat 5 bölümden oluşan bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Video işine başlayacaksanız veya zaten yapıyorsanız, 5 dakikanızı okumaya ayırmanız hayati önem arz etmektedir. Amacınıza en iyi hizmet edecek programı seçmek, video oluşturmanın %50'si demektir. En iyi render programları nı kendinize göre seçmeniz gerekir. 1. Render Nedir? Render, bilgisayar ortamında çizilmiş ve tasarlanmış olguları işleyip video veya resme dönüştürmektir. Tasarım başlı başlı bir iş olduğu için, genellikle tasarım aşamalarında ince render ayarlamaları yapılmaz. Hem tasarım yapıp he

En Çok Tercih Edilen 10 Video Yapma Programı

https://www.tanitimvideo.net/en-iyi-10-video-yapma-programi/

Sizin için alanında uzman en iyi 10 video yapma programı araştırdık ve ücretli/ücretsiz ihtiyaçlarınıza göre hangilerini kullanmanız gerektiğini yazdık. Sıralama programların profesyonelliğine göre yapılmıştır. İlk 8 sırada bulunan programlar alanında uzmandır ve kullanılabilmesi için bilgi/eğitim gerektirir. 9. ve 10. sıradaki videolar daha basit düzenlemeler için iş görebilecek programlardır.

1 - Adobe After Effects


 En iyi 10 video yapma programı

Adobe After Effects en iyi video yapma programı listesinde ilk sıraya yerleştirilebilir. Video yapımcılarının çoğu isteğini karşılayabilen, animasyon yapma düşüncesi olanlara ön ayak olan eşsiz bir programdır. 2D ve 3D videolar oluşturulabilir, hızlı şekilde render alınabilir. Adobe firması tarafından üretilmiş, piyasaya sürülmüştür. Ücretlidir ve ücreti aylık olarak ödenmektedir. Adobe After Effects CC yaklaşık olarak yıllık 1250 ₺'dir. Her yıl yaklaşık 1250₺ ödeyerek işletmenizde kullanabilirsiniz. Buraya tıklayarak aylık veya yıllık plan yapıp ürünü satın alabilirsiniz. Öğrenciler ve Öğretmenler için %60 indirim mevcuttur. AE ile bir çok uzantıda çıktı(render) alabilirsiniz. Bunlardan bazıları .avi, .mpg, .mpeg, .mov, .flv, .targa, .tiff, .mp4 gibi çoğaltılabilir. Mp3, mp4, wav gibi ses dosyaları da program içine import edilerek videoya eklenebilir.


2 - Adobe Premiere Pro


 Video yapma programı

Bu işin ehil şirketi elbette Adobe'dir. Yine en iyi 10 video yapma programı listesinde ikinci sıraya Adobe'den Premiere Pro'yu koyuyoruz. Premiere Pro ve After Effects hemen hemen aynı ekran görüntüsüne, aynı menü düzenine ve çalışma şekline sahiptir. Fakat işi profesyonel şekilde yapanlar programların hızlı olması, menülere hızlı erişim ve videoya dönüştürme hızları gibi etkenleri göz önünde bulundururlar. Bir video yapımcısı peki premiere'yi mi tercih etmeli yoksa after effects'i mi? Cevabını verebilmek için video yapımcısının tam olarak ne yaptığını göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer animasyon yapımı gibi video yapılacaksa After Effects, sadece video montajı yapılacak ve bazı efektler uygulanacaksa Premiere Pro kullanılmalıdır. Adobe Premiere Pro fiyatı yıllık olarak yaklaşık 1250₺'dir.

3 - Sony Vegas Pro


 Sony Vegas PRO 15

Sony Vegas Pro fiyatı tek seferlik ödeme ile 599 $'dır. Çalışma mantığı Adobe programları ile aynıdır. Resimleri sırayla ekleyerek videoya dönüştürmek. Tüm video yapma programları aynı salise salise resimlerin ard arda eklenerek video gibi görünmesini sağlamak. AE kadar profesyonel olduğunu söyleyemeyiz. Premiere'nin bir tık alt segmenti desek çok yanlış olmaz. Tabiki en iyi video yapma programı, en iyi bildiğimiz programdır. Bazı montajcılar veya tasarımcılar Sony Vegas Pro'yu iyi bildiklerinden, tüm işlerini halledebilmekte ve en iyi video programı olarak tanımlayabilmektedir.


4 - 3Ds Max


 Autodesk 3Ds Max

3Ds Max programı Autodesk firması tarafından üretilmiştir. Bildiğiniz üzere Autodesk programı Autocad'in de yapımcılarıdır. Haliyle çizim konularında güvenilirler. Adında da anlaşılacağı üzere 3 boyutlu çalışmalar için bazı özelliklerde kolaylıklar sağlamaktadır. 3 boyut çalışacak tasarımcı kişiler tarafından tercih edilebilir. Profesyonellik açısından AE'nın bir alt segmenti sayılabilir. Yıllık fiyatı yaklaşık olarak 1250₺'dir. Video montaj, animasyon işleriyle uğraşan kişilerin vazgeçilmezleri arasındadır 3Ds Max. Whiteboard vs. gibi basit videolar için uygun değildir. Çünkü program ağırdır ve bilgisayarı yorar. CPU yer ve render sırasında çok bilgisayar kullandırmaz. Çok kıskançtır, bilgisayarı sadece kendisi kullanmak ister.


5 - Final Cut Pro

 Final Cut Pro

Final Cut Pro tek seferlik fiyatı 300 $'dır. Animasyon yapmak için çok uygun bir video yapma programı değildir. Sadece macOS işletim sistemi bilgisayarlarda çalışmaktadır. Yani Macbook'larda çalışıyor. Apple tarafından üretilmiş ve hız açısından performansı çok iyidir. Dezavantajı ise video montaj yapılması fakat animasyon yapılamaması. Premiere programı ile aynı segmentte diyebiliriz. Satın alma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

6 - Blender 2


 Blender 2

Blender 2 programının en güzel özelliği ve tercih edilmesinin nedeni ücretsiz olmasıdır. Yani en iyi ücretsiz video yapma programı diyebiliriz. Resmi web sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayabilirsiniz. Yine aynı site üzerinden programı indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Türkiye'de çok bilinmez fakat tasarım şirketi/firması kuracak kişiler yıllık olarak AE, Premiere veya Autodesk'e para ödemek istemiyorsa Blender'i bilmek zorunda kalabilir. Seviye olarak Premiere seviyelerinde diyebiliriz fakat Premiere'ye ek olarak animasyonsal görüntüler oluşturulabilir veya hareketlendirilebilir.


7 - Autodesk Maya


 Autodesk Maya

Yine Autodesk firması tarafından üretilen bir program. Adı Maya ve yıllık ücreti 5750₺ civarlarında. Neden bu kadar pahalı yaparlar anlamış değiliz. Aylık satın almak isterseniz 700₺ civarlarında. Maya video yapma programı Türkçe dil desteği yoktur. Maya 2018 güncellemesi ile bir çok yenilik geldi. Animasyon konusu bunların başında yer alıyor. Animasyon video yapımı konusunda After Effects ile yarışma içerisine girme yolunda ilerliyorlar. Henüz tam olarak AE'ye kafa tutamasalar da ileride tutabilecekler gibi görünüyor. Program detayları bilindiği zaman çoğu ihtiyacı karşılasa da AE kadar yaygın değil. Kim bilir, belki de AE'den yazılımsal olarak daha ileri seviyededir. Tabi ki kullanabilene ve ücretini ödeyebilene. Maya programını satın almak için buraya tıklayın.


8 - The Foundry Nuke


 The Foundry Nuke

Yine Türkiye'de çok yaygın olmayan bir video yapma programı The Foundry Nuke. NFX Software firması tarafından üretilmiş ve üst segment programlar arasında yerini almıştır. Hem animasyon hem montaj konusunda kullanışlı fakat ücret konusunda tasarımcıları bezdirmiştir. Program bakım istemektedir ve bakımı NFX Yazılım yapmaktadır. Bakım denilen olay güncellemedir. Yani programda yeni bir özellik eklendiği zaman bunu mevcut lisans kullanabilecek mi sorusunun yanıtıdır. Fiyatı ise 9675$ olarak belirlenmiş. Nuke satın alma sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Nukex veya Nuke Studio yerine sadece Nuke sürümünü almak isterseniz 4500$'a kadar fiyat iniyor. Fakat Nuke Studio sürümünde çok parçalı editör zaman çizelgesi olduğundan kullanıcıları cezbetmektedir. Tercih sizin. Alanında çok iyidir.


9 - Corel VideoStudio Pro X6

 Corel Video Studio Pro X6

Corel Video Studio Pro programı daha çok montaj yapan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Anime, animation destekleri olmadığından hafif program olarak anılabilir. Diğer programlara göre bilgisayarın CPU'sunu daha az kullanır. Haber montajları, kişisel video kesme biçme işlemleri corel ile yapılabilir. Program fiyatı 64 $ olarak satışta. Fiyattan da anlaşılacağı üzere programdan çok büyük işler beklemeyin. Satın alma sayfası için buraya tıklayın.


10 - Edius


 Edius

Geldik listenin sonuna ve Edius'u bu listeye eklemezsek ayıp etmiş oluruz. Edius yılların emektarı bir video yapma programıdır. Animasyon oluşturma özelliği yok. Daha çok Corel gibi montaj işlerinizi halleder. Yerel ve ulusal televizyon kanallarının bazılarında haber montajları için Edius kullanılır. Yaklaşık fiyatı 500 €'dur. Satın aldığınız gün euro kuru ile 500'ü çarpın Türk Lirası ₺ fiyatını bulun. Müzik ekleme, müzik silme, fon, arka plan silme ekleme, video ekleme silme, video yavaşlatma hızlandırma, yazı ekleme, efektli yazı ekleme, opaklaştırma, karartma gibi bir çok montaj sıkıntınızı çözebilirsiniz. Edius programının en çok beğenilen özelliği klavyeyi çok iyi kullanmaları. Çoğu olayın kısayol tuşları bulunuyor ve kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Buraya tıklayarak EDİUS 9 programını satın alabilirsiniz.

Peki siz hangi video yapma programını kullanıyorsunuz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Video Editleme

https://www.tanitimvideo.net/video-editleme/ Bütün  video editleme  işlerinizi yapıyoruz. Editleme yapmak istediğiniz videoyu bize gönderin veya sıfırdan bir video edit oluşturmak için bizimle iletişime geçin. Varolan bir  video üzerinde editleme işlemi  gerçekleştirilecekse aşağıda bulunan fiyatlar değişebilir. Aşağıda bulunan iletişim formundan detayları bize aktarın ve videonun web adresini(linkini) gönderin. Detayları inceleyeceğiz ve size geri dönüş yapacağız. Örnek  video editleri  için iletişim formunun alt kısmına bakabilirsiniz. Video Editleme İletişim Formu İletişime geçmek için buraya dokunun. Video Editleme Örnekleri Bunlar sadece örnektir. Dileğidiniz şekilde video edit veya montaj işlemleri yapabiliriz. İlk videoda sol tarafta montaj yapılmamış görüntü, sağ tarafta ise editleme işleminden sonraki görüntü bulunmaktadır. Video Editleme Fiyatları Video editleme fiyatları değişebilir. Buradaki fiyatlar temsili olabilmektedir. Fiyatları görmek için

Kişi Tanıtım Videosu

Kişi Tanıtım Videosu Özel bir kişinin biyografisi, siyasi parti milletvekili ve belediye başkan adaylarının tanıtımı, iş adamları tanıtımları veya sizin hayatınızı anlatan animasyon videolar hazırlatmak istiyorsanız bu sayfadan detaylı bilgiler alabilirsiniz. Öncelikle istediğiniz her şekilde animasyon videolar hazırlayabileceğimizi belirtmek isteriz. Siz istediğiniz şekli bize tarif ettikten sonra,  bütçenizi öğrenmemiz gerekmektedir . Bütçenize uygun olarak projeler gösterebilir veya sıfırdan proje oluşturabiliriz. Herhangi bir kişinin tanıtımını  yaptırmaya karar verdikten sonra neler yapmanız gerekiyor? Bu adımlardan bahsedelim. Kişi Tanıtımı Örnek Videoları Bir çok kişi tanıtım video örneklerimiz mevcut fakat biz sadece burada sınırlı sayıda örnekler gösterebiliriz. Sadece ön fikir olsun diye bunları sizlere sunuyoruz. Dilerseniz çok daha fazla sayıda örnekler gösterebiliriz. Örnek videoları izledikten sonra yaptırmaya kesin karar verdiyseniz  İletişim Sayfamızdan

Swf Nedir? Nasıl Yapılır? Swf Açılımı Nedir?

S mall  W eb  F ormat kelimelerinin baş harflerinden oluşan animasyon, video, flash dosya türüne kısaca SWF diyoruz. Aslında SWF sadece uzantısıdır. Uzantısından dolayı toplumda adı böyle kaldı. Normalde küçük web formatı olmalıydı. Png resimler, gif hareketli resimler gibi bir olgu oluştu. Swf Nedir? Nasıl Hazırlanır? Animasyon video  tarzı, web siteler için küçük boyutlarda hazırlanan mini flashlara biz kısaca swf diyoruz. Bu uzantı projenin tamamlanmış halidir. Yani belirtilen uzantıda dosya oluşturulma işlemi tamamlanmışsa çıkış alınır ve web sitesine koyulur. Projenin asıl dosyaları ile  .fla  dosya uzantılarında saklıdır. Bu dosyalar bütün item(değer, buton, geçiş, efekt vs.) değerlerini kayıt altına alır. Şöyle düşünelim. Photoshop dosyalarının uzantısı  .psd ‘dir. PSD dosyalarını photoshop programı ile açarsanız düzenlemeler yapabilirsiniz. Çünkü detaylar bu formatta saklanıyor. PNG, JPG, GIF dosyalarının düzenlemek istediğiniz zaman yazının üstüne tıklayıp değiştiremezsin