Ana içeriğe atla

En İyi 14 Render Programı

Konuyu okumaya başlamadan önce BURAYA TIKLAYARAK orjinaline göz atın. Video tasarımcı kişilerin veya video düzenleme yapmak isteyen kişiler için program seçimi çok önemlidir. Video animasyon için ilk yapılması gereken iş programın seçimi işlemidir. En iyi render programları konusunu derleyerek, aklında soru işaretleri bulunan kişilerin soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Program listesi sayfanın sonunda yer almaktadır fakat 5 bölümden oluşan bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Video işine başlayacaksanız veya zaten yapıyorsanız, 5 dakikanızı okumaya ayırmanız hayati önem arz etmektedir. Amacınıza en iyi hizmet edecek programı seçmek, video oluşturmanın %50'si demektir. En iyi render programları nı kendinize göre seçmeniz gerekir. 1. Render Nedir? Render, bilgisayar ortamında çizilmiş ve tasarlanmış olguları işleyip video veya resme dönüştürmektir. Tasarım başlı başlı bir iş olduğu için, genellikle tasarım aşamalarında ince render ayarlamaları yapılmaz. Hem tasarım yapıp he

Animasyon Yapma


İletişim için: https://www.tanitimvideo.net/animasyon-yapma

Son zamanlarda profesyonel herkes animasyon yapma yolunu tutmakta. Şirketler, firmalar, freelancer çalışanlar, web siteleri ve niceleri bir üst seviyeye çıkmak ve daha iyi şartlar altında işlerini devam ettirebilmek için animasyon reklam videosu yaptırırlar ve sosyal medyalara/tv kanallarına reklam vererek müşteri elde ederler. Bizler ise sizlerin düşünceleri doğrultusunda animasyonlarınızı oluşturur, teslim ederiz. 48 saat içinde animasyonunuzu hazırlayıp dilediğiniz yere yükleriz. Örnek olarak yaptığımız animasyon videolar aşağıda verilmiştir. Beğenirseniz ve size bir çalışma yapmamızı isterseniz iletişim formunu doldurup bize göndermeniz yeterli olacaktır.

Animasyon Yapma İletişim Formu

İletişime geçmek için buraya tıklayın.

Animasyon Örnekleri








Animasyon Fiyatları

Kurgu bize bırakıldığı zaman aşağıdaki fiyatlar geçerlidir. Kurgu sizin tarafınızdan belirlenecekse özel teklif isteyiniz.

Fiyatları görmek için buraya tıklayın. 

Animasyon Yapma

Animasyon yapma işi programların hayal gücü ile birleşmesi sonucu oluşur. Hayal gücünüz ne kadar güçlüyse videonuz da aynı derecede etkileyici olacaktır. Bizim görevimiz, edinmiş olduğumuz tecrübelerle sizleri yönlendirmek ve daha etkileyici animasyon videolar oluşturmaktır. Aklınızdaki düşüncelerin hepsini görüntüye dökebiliriz (pornografik animasyonlar hariç). Düşünceleriniz her zaman optimum çözüm olmayabilir. Maliyeti çok yüksek olabilir. Maliyetin çok yüksek olması bizim işimize gelir ancak müşterilerimizin sürekli olmasını istiyoruz. Bu sebeple maliyeti düşürüp, kaliteyi arttırmak görevimiz haline geliyor. Müşterilerimiz animasyon fiyatları düşük olunca kalite de yüksek olunca başka işler de verebiliyor. Animasyon video yapma zahmetli iştir. Emek ve zaman ister. Emek harcarız, isteklerinizi karşılamaya çalışırız, beğendiririz, videoyu kullanmaya başlarsınız. Bu sürecin nasıl işlediğini detaylı olarak anlatalım. İlk sorumuz şu olmalı; animasyon nasıl yapılır?

 Animasyon Yapma

Animasyon Nasıl Yapılır?

Bir çok çeşidi bulunan bu görüntü; aslında gerçekte var olmayan bir görüntünün ekrana aktarılmış halidir. Animasyon tanımı bu şekilde yapılabilir. Peki animasyon nedir nasıl yapılır? Öncelikle aşağıda önerdiğimiz bilgisayar veya mobil(android, ios, windows,symbian-nokia) cihazlarına animasyon yapma programı kurmamız gerekiyor. Kurulum işleminin ardından senaryo belirlenir. Nasıl bir video istediğinize detayları ile birlikte karar verdikten sonra bazı görsel objelere ihtiyaç duyacaksınız. Paint gibi basit resim düzenleme programları ile çözülemeyen işlerinizde, photoshop gibi profesyonel resim düzenleyiciler kullanılabilir. Resimler bazen vektörel bazen infographic(infografik) veya karakter olabilir. Çizilen resimler animasyon programına aktarıldıktan sonra hareketlendirmelere başlanır. Düşüncenin görüntüye aktarılabilmesi için animasyon yapma programına hakim olmak gerekmektedir. Arka plan rengi veya görüntüsünden sonra objelerimizi milisaniye milisaniye hareketlendirerek animasyonu oluşturuyoruz. Son olarak RENDER(çıktı) dediğimiz olayı gerçekleştirerek videoya dönüştürüyoruz. Her animasyon programı resimlerin arka arkaya eklenerek görüntüye dönüştürülmesi tekniğini kullanır. Yani 10 saniyelik bir video yaklaşık olarak 120-150 resimden oluşur. Resimden ardı ardına eklenir ve hareketlendirilir. Böylelikle karşımıza animasyon çıkar.

 Animasyon Nasıl Yapılır

Animasyon Programı

Animasyon programı olarak bir çok öneride bulunulabilir. Aşağıdaki programları sıradan başlayarak kullanabilirsiniz. Her zaman en iyi animasyon programı olarak Adobe After Effects'i öneriyoruz.
  1. Adobe After Effects
  2. Sony Vegas Pro
  3. Adobe Premiere Pro
  4. Final Cut Pro
  5. Edius
  6. 3Ds Max
  7. iMovie Maker
  8. Edit Magic
  9. Avid Media Composer
  10. Windows Media Maker
  11. DP Animation Maker
  12. StickDraw
Adobe After Effects, Adobe Premiere ve Sony Vegas Pro ileri düzey profesyonel programlardır. Kullanılabilmek için önceden eğitimini almış olmak gerekir. En azından video paylaşım sitelerinde bulunan animasyon yapma konulu ve istenilen program eğitim setleri indirilip izlenmelidir. Yine profesyonel olarak program eğitimi veren firmalardan hizmet alınabilir. Daha basit bir yaklaşım metodu ile video montaj yapmak isteyenler EDIUS programını kullanabilirler. Sıfırdan bir animasyon oluşturamazsa bile video ekleme-kesme-ses değiştirme-fon müzik-hazır resim efektleri ile bir çok konuda videolar oluşturabilir. İlk 3 sıradaki programlara göre kullanımı daha kolaydır. 3Ds Max de ileri düzey tasarım programları arasında gösterilebilir. 7. ve daha alt sıralarda bulunan uygulamalar android, ios, macos, windows, ubuntu gibi işletim sistemlerinde çalışabilir. Çalışmayan uygulamaların da benzer uygulamaları bulunmaktadır. Verilen liste animasyon yapma konusunda yeterlidir. Resim düzenlemeleri için Photoshop(PS) önerilmektedir.


 Animasyon Programı

Animasyon Reklam Videosu


En çok tercih edilen türü animasyon reklam videosudur. Şirketler firmalar reklam videolarını senaryolar ile birlikte oluştururlar. Bazen hem gerçek görüntü hem animasyon olarak karma videolar yaptırırlar. En etkileyici reklam türü de budur. Akılda kalıcılığı ile büyük verim elde edilmektedir. Gerçek görüntü ile çizim görüntüleri aynı videoda kullanıldığından uyum sağlanması gerekir. Bu sebeple fiyatlar animasyon piyasa fiyatlarına göre daha tuzlu olabilir. Küçük bir orandır bu fiyat artışı. Animasyon reklam videosu tercih edilmelidir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda edinmiş olduğumuz geri bildirimler ile en etkileyici animasyon yapma tekniği gerçek görüntü ve animasyonun uyumlu olarak birleşimidir.

 Animasyon Reklam Videosu

Animasyon Yapma Sitesi

Gerçek anlamda animasyon yapma sitesi diye bir olgu bulunmuyor. Sadece bu hizmeti veren web siteleri vardır veya bu işi yapan programların, uygulamaların tanıtım web siteleri vardır. Daha basit bir söylemle, sadece belirli küçük küçük videolar yapabileceğiniz siteler vardır. Örneğin adınızı yazarsınız, adınız ekrana gelir ve gider. Böyle basit bir videoya da animasyon denmez. Küçük bir introdur. Animasyon yapma daha profesyonel işlemdir. Anlatılan değerlere animasyon denirse en iyi animasyon yapma sitesi de www.tanitimvideo.net'tir. Bizler hem sizlerin görüşlerini dikkate alıyoruz hem maliyeti düşük tutmaya çalışıyoruz. Yani tüm isteklerinizi karşılamaya çalışıyoruz. Animasyon yapımı 2D ve 3D olarak çeşitleri bulunan olgulardır. 3D animasyon yapma sitesi oldukça nadir olsa da 2D animasyon yapma sitesi bulunabilir.

 Animasyon Yapma Sitesi

Animasyon Nedir?

Animasyon tanım olarak resimlerin ardı ardına eklenerek gerçekte var olmayan ancak fiziki olarak görünebilen video türüdür. Resimler ardı ardına eklenerek dedik çünkü tüm videoların mantığı böyledir. Eskiden minik deftercikler vardı, her sayfasında da resimler. Defterin sayfalarını hızla çevirdiğimiz zaman yapraklardaki resimler video gibi görünürdü. İşte tüm animasyon yapma programı mantığı aynı şekilde işlemektedir. Gerçekleştirilen işler her saniyede resim olarak kaydedilir ve bir sonraki resme geçer. Resimler hemen hemen birbirine yakın olduğundan sadece küçük bölgelerinde değişiklik olur. Diğer resimde küçük bölgede değişiklik olacağından göze çarpar ve karşımıza animasyon çıkar. Suistimal edilen konulardan biridir ayrıca. Bazen tarafımıza iletilen nahoş durumlar olmaktadır. Özellikle belirtelim ki +18 animasyonlar yapmıyoruz. Erotik animasyonlar oluşturmuyoruz. Lütfen böyle tekliflerde bulunmayınız.
Gün içerisinde mutlaka görüyorsunuz. Gerek televizyonlarda, gerek sitelerde. Belki de animasyon nedir? tam olarak bilmiyoruz.Animasyon Nedir? Nasıl Yapılır?  Bu konu için size detaylı bilgiler verelim. Gerçekte var olmayan bir olgunun(çizimlerin), fiziki olaylara uygun veya uygun olmayan detaylarla gerçek bir video çekim görüntüsüne bürünme şekli olarak bir tanım yaparsak çok da yanlış olmaz. Yani bir veya birden fazla çizim var elimizde. Bu çizimleri sanki oynuyorlarmış gibi video haline dönüştürüyoruz. Gerçek hayattan alıntı olmadıkları çok net anlaşılıyor zaten. Örneğin turktelekom, turkcell, vodafone gibi firmalar genelde animasyon reklamları tercih ediyor. İzlenilen çizgi filmlerin hepsi aslında birer örnektir. Aslında öyle bir olay yoktu, öyle bir canlı yoktur. Gerekli işlemler sonucunda varmış gibi görünür. Son zamanlarda çocukların izlemiş olduğu Kayu çizgi filmi gibi. Peki neden? Günümüz şartlarında kameralar çok gelişmişken, istediğimiz her şeyi görüntüleyebilecek malzemeler elimizdeyken neden animasyon tercihlerimiz arasında? Çünkü elde edilmesi ve karşıya verilmek istenen düşünce-bilgi daha kolay bir şekilde aktarılıyor. Bir örnek verelim. Yeni bir telefon markası çıktı. Bunun reklama ihtiyacı var duyulması için. Ofisi çektiler, güzel. Bunun görüntü zenginlikleri ile desteklenmemesi çok kötü olur değil mi? Düşünsenize bir reklam sadece kamera çekimlerinden oluşuyor. Bir adam çıkıp konuşuyor. Basit bir şey olur diye düşünüyoruz. Hem görüntüyü zenginleştirmek hemde izleyenleri daha çok etkilemek için bu yöntem seçiliyor. Üstelik bazı yönden o kadar iyi şeyler ki, gerçek hayatta yapılamayan olaylar dahi bu şekilde halledilebiliyor. Animasyon yapma aslında işte böyle meşakkatli iştir. Özellikle televizyon kanallarının program başlangıçlarında bulunan tanıtımlar bu yöntem ile hazırlanıyor. Jenerikler(intro) olarak isimlendirdiğimiz videolar çok da olumlu tepkiler alıyor ki devam ediyorlar. Görsellik çok önemlidir. Bu da aslında gerçek olmayan, profesyonel bir çalışma ile gerçekleştirilen görüntülerden oluşmaktadır.

Hakkımızda Bir Yorum (Animasyon Yapma)

Teknoloji gelişiminin devam ettiği zamanımızda başarılı şirketlerin ve işletmelerin stratejik adımları da dikkate alınmalıdır. Başarılı firmaları mercek altına aldığımız zaman ilk sırayı müşteri memnuniyeti alırken ikinci sırayı reklamlar alıyor. Yani bir işletmenin reklam yapabilme gücü aynı zamanda başarısını da göstermektedir. Son zamanlarda bu konuyu araştırırken www.tanitimvideo.net adında bir site ile karşılaştım. Siteyi uzun zaman inceledim, gerçekten çok başarılı buldum. Faydalı bir bilgi olduğundan paylaşma ihtiyacı hissettim. Biraz siteden bahsetmek istiyorum.
Bu işin piyasa değerleri 1000-2000₺’den başlar diye düşünürken fiyatları 70₺’den başladığını görünce şaşırdım. Böyle kaliteli tanıtım videolarına 70₺ çok uygun fiyat gibi geldi. Böyle kaliteli bir sitenin, böyle uygun fiyata hizmet vermesinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ve çok faydalı olduklarını düşünerek web sitemde bunu paylaşıyorum. Kendim sosyal medyada paylaşıyorum ve bunu okuyan herkesi sosyal medyada paylaşmaya davet ediyorum. Tanıtım videosu hazırlama çok kapsamlı ve iddialı bir ifade. www.tanitimvideo.net sitesine çıktıkları bu zor yolda başarılar dilerim.
Sitenin asıl amacı tanıtım videosu hazırlama konusunda çeşitli kategorilerde hizmet vermek. Şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı video hazırlama sitesi diyebilirim. Neden? Bazı kategorilerini sıralayayım.
  • Doğum günü videosu
  • Düğün&Nişan videosu
  • Evlilik Yıldönümü videosu
  • İnşaat Projeleri videosu
  • Sevgililer Günü videosu
  • Sevgiliye&Eşe Özel video
  • Şirket Tanıtım videosu
  • Tanıtım videosu hazırlama
  • Özür Dileme videosu
  • Website Tanıtım videosu
  • Yılbaşı Kutlama videosu
  • Sunum videosu
  • Animasyon Yapma
  • Video Editleme
Gibi bir çok kategoride video ve montaj hizmeti veriyorlar. Referanslarına baktığım zaman oldukça başarılı buldum. Animasyon tasarımcısı olarak kabul edilen tanitimvideo.net Nike, CAT, Medicalpark Hastaneler Grubu, Aydın Üniversitesi, DGN Mühendislik gibi şirketleri de görünce, güvenilir olduklarına inandım. Site tasarımları da oldukça güzel. Dinlendirici renkler kullanıp, anlaşılır site yolları ile karışıklık yaratmamışlar. Ekipteki bazı kişilerle sohbet imkanı buldum. Oldukça ilgili kişilerden oluşuyor.

Animasyon Yapma Sıkça Sorulan Sorular

1 - Video siparişi nasıl verilir?
Öncelikle video konusu belirlenir. Konu belirleme işleminin ardından bütçeye göre çözünürlük(SD, HD, FullHD, 4K), video süresi kararları verilir. Bu kararların ardından fiyat belli olacaktır. Dilerseniz iletişim sayfasından fiyat sorabilir veya Video Fiyat Hesaplama Sayfasından kendiniz hesaplatabilirsiniz. Menülerde iletişim sayfasından bilgilerinizi girip bize gönderin. Başvurunuzu inceleyip detayları belirlemek üzere sizlerle iletişim kuracağız. Lütfen başvuru yaparken olabildiğince çok detay veriniz. Örneğin şirketiniz için video yaptıracaksanız firma bilgileri, logosu, renk tonları, sloganı, adresi vs. gibi detayları veriniz. Başvurudan sonra ön sipariş verilmiş olacaktır.
2 - Ödemeler nasıl yapılır? Hangi ödemeler kabul edilir?
Ödemelerinizi tüm bankalardan İş Bankası/ Ak Bank hesaplarına, Paypal hesabına, Nesine/Bilyoner gibi yasal şans oyunları siteleri üzerinden yapabilirsiniz. Ödemeler video yapım işlerine başlamadan alınmaktadır (peşin).
3 - Videoyu hangi formatlara alabilirim?
.avi , .mpg , .mpeg , .flv , .3gp , .swf , .targa (Diğer video formatlarında isterseniz lütfen sipariş aşamasında belirtin.)
4 - Videoyu nasıl teslim alacağım?
Normal şartlarda videoyu tamamladıktan sonra youtube adresine yükleriz ve müşterilerimiz youtube üzerinden erişir. 4K 2160p çözünürlüğünde video yaptıran müşterilerimize özel olarak bir FTP adresine de yüklüyoruz. Sipariş aşamasında belirtirseniz WeTransfer üzerinden de gönderebiliriz. En hızlı teslim aracı ise Skype'tır.
5 - Yaptırdığım videoyu kimse görmesin istiyorum
Yaptırdığınız videoyu isterseniz sadece size gönderebiliriz. Herhangi bir sosyal medya veya video sitelerinde paylaşmayabiliriz. Sevdiklerine video yaptıran müşterilerimizin çoğu da bu şekilde talep etmektedir. Alışveriş tamamen sizin istekleriniz doğrultusunda şekillenecektir.
6 - Videoyu sonra değiştirebilir miyiz?
Videoyu tamamen değiştirme şansımız yok. FullHD ve 4K sipariş veren müşterilerimizin bazı küçük değişikliklerini yapabiliriz. 1 DK üzeri HD siparişi veren müşterilerimizin için ise fon müzik değiştirebilir. Bizden kaynaklı bir problem olması halinde (yazım hatası vs.) ücretsiz olarak düzenleme işlemi yapılacaktır.
7 - Fiyat konusunda nasıl indirim kazanırım?
Bütün çözünürlükteki videolar için en az 2 adet sipariş veren müşterilerimize %20 indirim fırsatı tanıyoruz.Video Fiyat Hesaplama Sayfasından fiyat hesaplattığınız zaman indirimli fiyat gösterilecektir.
8 - Sürekli video veya montaj yaptıracağım. Fiyat ne olur?
Bazı müşterilerimizle sürekli olarak çalışmaktayız. Gerek montaj, gerek intro, gerek ürün tanıtım videolarında yapılacak işe göre özel fiyat verilebilir. Bu tür çalışmalarda ilk 5 videoda fiyat değişmeyecektir. 5 videodan sonra yapılacak işlerde özel indirim hakkı tanınabilir. Özel indirim hakkı için lütfen iletişim bölümünden bizlerle irtibat kurun, düşüncenizi belirtin.
9 - Video istediğim gibi olmadı. İade edebilir miyiz?
Video iade edilemez. Video yapım işine başlanmadan önce bütün detaylar konuşulur. Objeler gösterilir ve sizin tarafınızdan seçilir. Video dosyası oluşturulmadan zaten siz demo olarak göreceksiniz. Bu sebeplerden dolayı video iade işlemi gerçekleştirilmemektedir.
10 - Fiyatlar neden bu kadar çok uygun?
Video animasyon tanıtım fiyatlarını araştırdığınız takdirde buradaki fiyatların çok uygun olduğunu göreceksiniz. Bunun sebebini açıklamak isteriz. Belirtilen fiyatlar proje fiyatlarıdır. Projeler sıfırdan oluşturulmamaktadır. Yani yaptırdığınız videonun farklı bir fon müzikle, farklı yazılarla hazırlanmış halini başka yerlerde görebilirsiniz. Bir proje farklı kişilere kullanılabilir. Bu sebeple fiyatlar uygundur. Ayrıca kurgu sizin tarafınızdan belirlenmez. Sizin düşüncenize göre projeler gösterilir. Siz bu projeler arasından size uygun olanı seçersiniz. Fiyat ise düşmüş olur. Her sektöre ve her konuya uygun projeler mevcuttur.
11 - Kurguyu ben belirlersem fiyat ne olur?
Kurgu sizin tarafınızdan belirlendiği takdirde saniye fiyatı verebiliriz. Bunlara ÖZGÜN VİDEOLAR diyoruz. Proje sıfırdan oluşturulur ve sadece sizin için kullanılır. Sizden başka hiç bir yerde bu video satılamaz. İstekleriniz doğrultusunda saniye fiyatı 35 ₺'den başlamaktadır. Özgün video siparişi vermek için iletişim sayfasından form gönderiniz.
12 - Videoya ses montajı yapıyor musunuz?
Videolarınıza sadece fon müzik ekliyoruz. Çalışmanızı "konuşma metni" de olacak şekilde isterseniz 2 yol izliyoruz.
İlk yol; Metninizi başka bir firmaya seslendiriyorsunuz. Ses dosyasını .mp3 formatında bize iletiyorsunuz. Biz videonuza uygun şekilde ses dosyanızı montajlayıp, görüntüye ekliyoruz. Bu işlemi 25 ₺ karşılığında gerçekleştiriyoruz.
İkinci yol; Metninizi bize veriyorsunuz. Metin uzunluğuna göre size bir fiyat veriyoruz. Fiyatı kabul ettiğiniz takdirde seslendirme yapıyoruz ve videoya uygun şekilde ekliyoruz.
Buna karar verecek kişi sizsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Video Editleme

https://www.tanitimvideo.net/video-editleme/ Bütün  video editleme  işlerinizi yapıyoruz. Editleme yapmak istediğiniz videoyu bize gönderin veya sıfırdan bir video edit oluşturmak için bizimle iletişime geçin. Varolan bir  video üzerinde editleme işlemi  gerçekleştirilecekse aşağıda bulunan fiyatlar değişebilir. Aşağıda bulunan iletişim formundan detayları bize aktarın ve videonun web adresini(linkini) gönderin. Detayları inceleyeceğiz ve size geri dönüş yapacağız. Örnek  video editleri  için iletişim formunun alt kısmına bakabilirsiniz. Video Editleme İletişim Formu İletişime geçmek için buraya dokunun. Video Editleme Örnekleri Bunlar sadece örnektir. Dileğidiniz şekilde video edit veya montaj işlemleri yapabiliriz. İlk videoda sol tarafta montaj yapılmamış görüntü, sağ tarafta ise editleme işleminden sonraki görüntü bulunmaktadır. Video Editleme Fiyatları Video editleme fiyatları değişebilir. Buradaki fiyatlar temsili olabilmektedir. Fiyatları görmek için

Kişi Tanıtım Videosu

Kişi Tanıtım Videosu Özel bir kişinin biyografisi, siyasi parti milletvekili ve belediye başkan adaylarının tanıtımı, iş adamları tanıtımları veya sizin hayatınızı anlatan animasyon videolar hazırlatmak istiyorsanız bu sayfadan detaylı bilgiler alabilirsiniz. Öncelikle istediğiniz her şekilde animasyon videolar hazırlayabileceğimizi belirtmek isteriz. Siz istediğiniz şekli bize tarif ettikten sonra,  bütçenizi öğrenmemiz gerekmektedir . Bütçenize uygun olarak projeler gösterebilir veya sıfırdan proje oluşturabiliriz. Herhangi bir kişinin tanıtımını  yaptırmaya karar verdikten sonra neler yapmanız gerekiyor? Bu adımlardan bahsedelim. Kişi Tanıtımı Örnek Videoları Bir çok kişi tanıtım video örneklerimiz mevcut fakat biz sadece burada sınırlı sayıda örnekler gösterebiliriz. Sadece ön fikir olsun diye bunları sizlere sunuyoruz. Dilerseniz çok daha fazla sayıda örnekler gösterebiliriz. Örnek videoları izledikten sonra yaptırmaya kesin karar verdiyseniz  İletişim Sayfamızdan

Swf Nedir? Nasıl Yapılır? Swf Açılımı Nedir?

S mall  W eb  F ormat kelimelerinin baş harflerinden oluşan animasyon, video, flash dosya türüne kısaca SWF diyoruz. Aslında SWF sadece uzantısıdır. Uzantısından dolayı toplumda adı böyle kaldı. Normalde küçük web formatı olmalıydı. Png resimler, gif hareketli resimler gibi bir olgu oluştu. Swf Nedir? Nasıl Hazırlanır? Animasyon video  tarzı, web siteler için küçük boyutlarda hazırlanan mini flashlara biz kısaca swf diyoruz. Bu uzantı projenin tamamlanmış halidir. Yani belirtilen uzantıda dosya oluşturulma işlemi tamamlanmışsa çıkış alınır ve web sitesine koyulur. Projenin asıl dosyaları ile  .fla  dosya uzantılarında saklıdır. Bu dosyalar bütün item(değer, buton, geçiş, efekt vs.) değerlerini kayıt altına alır. Şöyle düşünelim. Photoshop dosyalarının uzantısı  .psd ‘dir. PSD dosyalarını photoshop programı ile açarsanız düzenlemeler yapabilirsiniz. Çünkü detaylar bu formatta saklanıyor. PNG, JPG, GIF dosyalarının düzenlemek istediğiniz zaman yazının üstüne tıklayıp değiştiremezsin